Sayfalar

31 Temmuz 2011 Pazar

-73-


E yenir ki bu feci bişiymiş yahu...




Krep hamurundan biraz daha koyu kıvamda hazırladığınız harca, mantarları bulayıp kızartıyorsunuz. Nefis bir lezzet...
Bu lokma başka lokma!


Mantar Lokması


Malzemeler 
?Yarım kilo mantar
?1 şişe maden suyu
?1 adet yumurta
?3-4 kaşık soya sosu
?150 gr kadar un
?Tuz ve karabiber


Hazırlanışı
1.Mantarları temizleyelim, bunun için kabuklarını soymamız yeterli olacaktır
2.Maden suyunu bir kaba boşaltalım
3.Üzerine bir yumurtayı ilave edelim
4.Soya sosunu ekleyelim
5.Tuzunu ve karabiberi ekleyelim
6.En son unumuzu ekleyip iyice çırpalım
7.Harcımız krep hamurundan biraz daha koyu kıvamda olması gerekli, un ölçünüzü ona göre ayarlayabilirsiniz
8.Mantarlarımızı bu harca iyi bulayalım
9.Ve teker teker kızgın yağa bırakalım
10.Önlü arkalı iyice kızartıp servis tabağımıza alalım.


http://yemekbiz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder